Takuu / Huolto


Innova -ilmalämpöpumput

Innova ilmalämpöpumput tarjoavat luotettavaa tekniikkaa, edullisemmalla hinnalla. Laadukkailla pumpuilla on 2 vuoden takuu ja parhaiden merkkien tasolla olevat SCOP-arvot. Innova on Ahlsellin oma tuotemerkki ja asiakas voi luottaa siihen, että takuu toimii ja varaosia on saatavilla.


Käytä ilmalämpöpumppua oikein ja muista huoltaa se säännöllisesti

Innova-ilmalämpöpumput omaavat korkeimman mahdollisimman energialuokituksen, A+++, mutta sekään ei pelasta sinua, mikäli käytät laitettasi väärin. Tutustu ohjekirjaan huolellisesti, jolloin opit laitteen oikeaoppisen puhdistuksen ja saat tarkat tiedot laitteen vaatimista puhdistus- ja huoltoväleistä. Pölyinen sisäyksikkö menettää ajan kanssa tehonsa ja kuluttaa enemmän energiaa. Syksyllä kannattaa pitää huolta siitä, että ulkoyksikön päälle ei pääse kertymään lehtiä ja sama on hyvä tehdä talvisin lumen kohdalla. On hyvä ottaa etukäteen selvää asuinalueesi vuosittaisesta lumimäärästä, jolloin laitteen peittyminen lumikinokseen on helpommin ehkäistävissä.

Koska ilmalämpöpumput toimivat kompressorin avulla, on sen sähkönkulutus kaikkein pienin silloin, kun kompressori on aina päällä. Näin se ei koskaan joudu käymään täysillä kierroksilla, mikä nostaa sähkönkulutusta ja lyhentää laitteen käyttöikää. Kun laite on koko ajan päällä, osaa se myös itse pitää huolta, sillä pohjoisissa oloissa tarvitaan jäätymisenestoautomatiikkaa, jonka avulla laitteisto pysyy kunnossa ympäri vuoden.

Innova-ilmalämpöpumput on suunniteltu optimaalista energiankulutusta varten. Siksi niistä löytyy erillinen yötoiminto. Tämä takaa sinulle miellyttävän nukkumislämpötilan, sillä suositusten mukaan makuuhuoneen tulisi olla öisin jopa vain 18 astetta miellyttävän yöunen takaamiseksi. Innovan yötoiminto siis maksimoi samanaikaisesti nukkumismukavuuden ja tuo sinulle myös selkeää säästöä, koska alhaisemman lämpötilan ylläpito ei vaadi niin paljoa energiaa.

Vaikka ulkoyksikkö ei miellytä kaikkien silmää, ei sitä saa koteloida piiloon tai asentaa mihinkään suljettuun tilaan. Tämä johtuu puhtaasti ilmalämpöpumppujen toimintaperiaatteesta, sillä nimensä mukaisesti ulkoyksikön tulee päästä hyödyntämään ulkoilmaa. Mikäli haluat optimoida energiankulutuksen niin kesällä kuin talvella, kannattaa ulkoyksikkö pyrkiä asentamaan varjoisaan paikkaan. Näin laite ei joudu viilentäessään jäähdyttämään ulkoilmaa niin paljon kuin suorassa auringonpaisteessa. Mikäli ulkoyksikkö asetetaan katolle, tulee olla erittäin tarkka siitä, että kondenssivesi pääsee turvallisesti pois rakennuksesta vaurioita aiheuttamatta.